LIKÉR Žloutky vyšleháme se salkem do pěny, postupně přimícháme mléko a šlehačky. Nalijeme do hrnce, přidáme strouhanou čokoládu a zahříváme na mírném plameni do zhoustnutí - NEVAŘÍME! Přendáme do dřezu se studenou vodou a promícháváme do zchladnutí, nakonec přidáme rum a rozlijeme do lahví. Uložíme na několik dní do chladu. PEČIVO Na vále promícháme mouku s práškem, přidáme máslové vločky, cukr, vejce, vanilkový cukr, sůl a 2 lžíce vody, rychle prohněteme. Vláčné těsto zabalíme do fólie a dáme na 1/2 hodiny do chladu. Vál poprášíme hladkou moukou, z těsta vyválíme plát asi 3mm silný a formičkami vykrajujeme jednotlivé tvary cukroví. Cukroví přendáme na plech s pečícím papírem a potřeme rozšlehaným žloutkem, můžeme posypat krystalovým cukrem. Pečeme 12-15 minut na 175°C, vyndáme a necháme vychladnout.