Těsto: 200 g hl. mouky, 200 g polohr. mouky, 1/2 lžičky soli, 75 g cukru, 1/2 kostky droždí, 1 vejce(a žloutek na potření), 60 g změklého másla, 200 ml mléka Náplň: 2 malá jablka, 75g strouhaného kokosu, 3 lžíce cukru, 30 g změklého másla, Na posypání: 3 lžíce mandlových lupínků Postup Mouky smícháme se solí uděláme do ní důlek, rozdrolíme droždí, posypeme cukrem, zalijeme teplým mlékem a necháme kvásek vzejít. Až máme kvásek hotový, přidáme vejce, máslo a zpracujeme v hladké těsto. Přikryjeme a při pokojové teplotě necháme přibližně 1 hodinu kynout. Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nastrouháme na hrubo. Smícháme s kokosem, cukrem a máslem. Vykynuté těsto prohněteme na pomoučeném vále, následně vyválíme obdélníkový plát o rozměrech 20 x 40 cm. Náplň rozložíme napříč ve středovém pruhu. Plát z levé a pravé strany od náplně nařízneme nožem nebo rádlem na pruhy široké 2 cm. Pruhy střídavě překládáme přes sebe a tvoříme cop. Cop opatrně přeneseme na plech vyloženým pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme ještě 30 minut kynout. Troubu předehřejeme na 175 °C. Cop potřeme rozkvedlaným žloutkem a posypeme mandlemi. Dáme do trouby a pečeme asi 25 minut na střední poloze. Cop podáváme čerstvý, je vhodný i k zamrazení (pokud zbude :-D)