Staňte se našimi fanoušky na:

Copánek alá trdelník

Autor receptu: ssupperr (25 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
69× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Droždí promícháme se lžící vlažného mléka a špetkou cukru. Necháme vzejít kvásek. Ze všech surovin a vzešlého kvásku vypracujeme měkké těsto, které necháme na teplém místě asi 30 minut kynout. Z těsta vyválíme tenkou placku, nařežeme na pásky a obtáčíme jimi kremrolové trubičky či zavařovací sklenice nebo jak jsem začala já..plést copánek. Trdelník (copánek ) pomažeme vejcem či olejem a obalíme ve skořicovém cukru. Tradiční trdelník (copánek ) pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 8 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

mochomůrka |3. července 2014
Výborné Odpovědět
sari |12. února 2014
Dokonalé 1+ Odpovědět
ssupperr |3. února 2014
každému jest, ale mě se teda trdelník suchý vůbec nezdál...várku z tohoto množství moje rodina sbaštila na posezení ve čtyřech :-) děláme je pravidelně...a sůl v receptu rozhodně nechybí! od toho je každý recet jiný tudíž prosím Vilemina o zkidnění, a ať si vloží svůj recept a netlačí se mi do mého..děkuji Odpovědět
vilemina |31. ledna 2014
Z tohoto těsta se mi zdá moc suchý - zkusila jsem lepší poměr: 300 G MOUKY, 1 VEJCE A 1 ŽLOUTEK, 130 G MÁSLA, 1/2 droždí, sůl (v rcp chybí!), 3 lžíce cukru, doporučuji. Odpovědět
misa.svubova |29. ledna 2014
Miluju trdelník, určitě ho zkusím.. :-) Odpovědět
Bobina |29. ledna 2014
super nápad Odpovědět
megan |26. ledna 2014
miluji trdelník Odpovědět
jana.h |26. ledna 2014
udělám Odpovědět
Peggy89 |25. ledna 2014
vypadá dobře Odpovědět
majdik1515 |25. ledna 2014
zajímavé Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!