Staňte se našimi fanoušky na:

Cordon bleu se sýrovou omáčkou

Autor receptu: SimoneckaC (282 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Kuřecí prsa si očistíme, malinko můžeme pěstí rozklepnout a podélně nakrojíme na kapsu, kterou si uvnitř osolíme. Dva plátky slaniny položíme vedle sebe, na ně položíme plátek uzeného sýra a zarolujeme do slaniny. Roličku slaniny se sýrem vložíme do kapsy kuřecího prsa a zašijeme kapsu párátkama a nebo nití. Kapsu osolíme, opepříme a obalíme zbytkem slaniny - takto naplníme všechny kapsy, které přendáme do zapékací mísy, přidáme pár kousků másla a dáme péct do trouby. V rendlíku si zahřeje smetanu, přidáme tavené sýry, uzené sýr, stroužek česneku a necháme důkladně všechny sýry rozpustit. Případně dochutíme polévkovým kořením. Brambory oloupeme, nakrájíme na měsíčky, osolíme a povaříme v parním hrnci cca 20 minut skoro do měkka ( kdo nemá parní hrnec, tak je celé povaří v osolené vodě a nakrájí až po uvaření ). Brambory papírovou utěrkou osušíme a usmažíme cca v 3 cm oleje. Po vyjmutí brambory dáme na papírovou utěrku a dosolíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!