Staňte se našimi fanoušky na:

Crème Anglaise

Autor receptu: orlíček (133 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Crème Anglaise je vanilková omáčka, která se využívá zejména ve francouzských dezertech. Crème Anglaise lze použít i jako základ výtečné domácí vanilkové zmrzliny. Můžete ji podávat samostatně, s čerstvým ovocem, s dukátovými buchtičkami nebo v jiné kombinaci. 6-12 porcí Smetanu dáme vařit na velmi mírný oheň a pomalu ohříváme. Vanilku podélně rozkrojíme a hranou nože vyškrábeme obsah lusku. Lusk i jeho obsah přidáme k vařící se smetaně, občasného michání necháme cca 5 min aromatizovat. Žloutky ve větší nádobě jemně smícháme s cukrem. Až se smetana provoní vanilkou, odstavíme ji z ohně. Za stálého míchání žloutků velmi pomalu přilévame horkou smetanu. Tenhle proces se nazývá temperování. Směs žloutků a smetany scedíme. Jemnost sítka volíme podle toho, zda chceme v omáčce ponechat jemná vanilkové zrníčka. Směs vrátíme na mírný plamen a za stálého míchání ohříváme těsně pod bod varu, do chvíle než omáčka zhoustne. Pak okamžitě odstavíme. Můžeme hned podávat, nebo zchladit ve vodní lázni a uskladnit v lednici. Vychlazený krém můžete také nalít do zmrzlinovače, čím získáte výjimečně jemnou a lahodnou domácí zmrzlinu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

slavuska |1. března 2013
vypadá to suprově Odpovědět
jitu3ka|31. března 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!