Pracovní postup:
- Na palačinky smícháme mouku se solamylem, solí, vanilkovým cukrem, vejci, mlékem a minerálkou. Ručním mixérem směs rozšleháme, těsto necháme asi 1/2 hodiny odpočinout.
- Máslo rozehřejeme na pánvi a postupně na něm osmažíme 8 tenkých palačinek (crêpes) dozlatova a udržujeme teplé v troubě vyhřáté na 70°C. Nasekáme čokoládu, smetanu zahřejeme v hrnci a čokoládu v ní za stálého míchání rozpustíme.
- Čokoládový krém povaříme několik minut, pak ho sundáme ze sporáku a vmícháme do něj amaretto. Nakonec krémem potřeme palačinky, svineme je a nakrájíme na stejně velké kousky. Nakonec posypeme kakaem a pocukrujeme.
Něco navíc:
Správně se crêpes připravují tak, že malou porci těsta vlijeme na pánev a po jedné straně osmažíme, pak je vyklopíme z pánve na talíř, obrátíme a vrátíme zpátky na pánev, osmažíme z druhé strany.