Oloupeme velkou cibuli a nakrájíme na drobno. Usmažíme jí do růžova a přidáme mladou cuketu nakrájenou na kostičky, na hrubo nastrouhanou mrkev a česnek nakrájený na plátky. Zvolna opékáme za občasného zamíchání asi 10 minut. Cuketa je dost vodnatá, takže se nebude připalovat. Při ukončení opékání je cuketa poloměkká. Vmícháme krémžskou hořčici a zalijeme litrem vody. Jakmile polévka začne vařit, tak přidáme 2 bujóny a ve 1/4 litru vody rozmíchané 2 vrchovaté lžíce kukuřičného škrobu. Krátce povaříme a zjemníme smetanou. Polévka má nakyslou chuť. Kdo chce, tak si může polévku přisladit 1 - 2 lžičkami cukru. Na přípravu polévky můžeme použít i mléko. Použitím zakysané smetany musíme polévku více přisladit.