Staňte se našimi fanoušky na:

Cuketové chlupaté knedlíky s uzeným masem

Autor receptu: MojnarovaM. (243 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1. Oloupanou cuketu nastrouhejte na hrubém struhadle, hodně osolte a nechte čtvrt hodiny vypotit. Vymačkejte veškerou vodu a pak cuketu promíchejte s hrubou moukou, vejcem a dětskou krupičkou. Podle chuti osolte. 2. Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu. Pomocí dvou lžic vytvořte z cuketové hmoty zkušební knedlík, dejte ho do vody a po čtyřech minutách vyndejte. Pokud je zatažený a pevný, má těsto správnou konzistenci. V případě, že se rozpadá, přidejte hrubou mouku. Vytvarujte knedlíky a uvařte je doměkka. Mezitím si na másle dozlatova osmažte cibulku. Knedlíky servírujte zasypané cibulkou a s plátky uzeného. TIP - Když cuketu – nastrouhanou a vypocenou (cca 300 g) – smícháte s 50 g nastrouhaného sýru, 2 vejci prošlehanými s 200 ml mléka, solí podle chuti a 100 g polohrubé mouky, získáte hustší těstíčko na placičky. Ty už pak jen z obou stran osmažíte na oleji.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!