CHLEBÍČEK Marty Kubišové -
Datle, fíky, rozinky, ořechy, pomerančovou kůru nasekáme nadrobno, přidáme ostatní suroviny a zpracujeme. Hned jak se všechno spojí uděláme asi 3 válečky Ø asi 3,5 cm. Dáme na plech s pečícím papírem a potřeme bílkem. Pečeme na 170°C, po vychladnutí zabalíme do alobalu a necháme uležet.
ČOKOLÁDOVÉ ŠVESTKY Marcely Březinové - Sušené švestky bez pecek namočíme přes noc do rumu. Když jsou měkké, místo pecek dáme kousek marcipánu a namáčíme v rozehřáté čokoládě.
BURIZONY Heleny Zeťové - Karamelky a máslo zahříváme ve vodní lázni, dokud se karamelky úplně nerozpustí (může trvat i delší dobu). Pak přisypeme balíček burizonů a smícháme. Hmotu dáme na fólii a uděláme válečky, dáme je ztuhnout do lednice a pak nakrájíme na asi 1cm silné kousky.