Formu na cupcaky vyložíme papírovými košíčky. Ve středně velké míse lehce rozmícháme vejce a přidáme máslo a cukr. Vyšleháme lehkou a nadýchanou směs. Přidáme vodu a mouku s práškem do pečiva, promícháme, aby se těsto spojilo. Vmícháme ostatní suroviny a el.mixérem šleháme asi 2 minuty, dokud není nadýchané a krémové. Těsto rovnoměrně rozdělíme do košíčků. Pečeme na 180°C asi 18-20 minut, dokud těsto nevyběhne a není na dotek pevné. Cupcaky necháme chvíli zchladnout a pak je přendáme na mřížku, aby zchladly úplně. Mezitím v hrnci smícháme cukr, máslo, vodu a vanilkový extrakt (na polevu). Na mírném ohni směs za stálého míchání přivedeme k varu a necháme asi minutu vařit. Pak odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Lžičkou směs naneseme na cupcaky, do středu každého dáme datli a přelijeme cukrovou směsí. Polevu shora zkaramelizujeme cukrářskou letlampou. Musíme ale dávat pozor, abychom nespálili datle ani papírové košíčky.