Staňte se našimi fanoušky na:

Daňčí kýta na smetaně - dia 26,0 S

Autor receptu: Rena.KI (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Recept pro 5-6 osob: Omytou zvěřinu odblaníme a prošpikujeme klínky slaniny. Pak maso naložíme do červeného vína s kořením a necháme 2-3 dny proležet v chladu. Každý den maso nejméně 1x otočíme. Před přípravou maso vyndáme z vinného nálevu, dobře osušíjme a orestujeme na rozpuštěném másle ze všech stran. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na drobné kostičky, které přidáme do výpeku k masu a za stálého míchání osmahneme. Maso osolíme, opepříme, přidáme sušený tymián a rozmarýn, trochu strouhané citronové kůry a maso zalijeme vinným nálevem s kořením (dle potřeby zalijeme ještě vodou). Nádobu přikryjeme poklicí a ve vyhřáté troubě dusíme zvolna dio změknutí masa, t.j. cca 1,5-2 hodiny. Měkké maso vyndáme, omáčku přecedíme, odstraníme všechno celé koření a následně ji umixujeme nebo propasírujeme. Přidáme kysanou smetanu, krátce a při mírné teplotě prohřejeme, dochutíme citronovou šťávou se špetkou cukru. Maso nakrájíme naplátky, dáme do omáčky a podáváme s naloženými brusinkami. Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky nebo jemné bramborové noky. 1 porce = 730 kcal - T 50 - S 26 - CH 177

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Fíííra |3. června 2016
Jdu ulovit daňka :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!