Recept pro 5-6 osob: Omytou zvěřinu odblaníme a prošpikujeme klínky slaniny. Pak maso naložíme do červeného vína s kořením a necháme 2-3 dny proležet v chladu. Každý den maso nejméně 1x otočíme. Před přípravou maso vyndáme z vinného nálevu, dobře osušíjme a orestujeme na rozpuštěném másle ze všech stran. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na drobné kostičky, které přidáme do výpeku k masu a za stálého míchání osmahneme. Maso osolíme, opepříme, přidáme sušený tymián a rozmarýn, trochu strouhané citronové kůry a maso zalijeme vinným nálevem s kořením (dle potřeby zalijeme ještě vodou). Nádobu přikryjeme poklicí a ve vyhřáté troubě dusíme zvolna dio změknutí masa, t.j. cca 1,5-2 hodiny. Měkké maso vyndáme, omáčku přecedíme, odstraníme všechno celé koření a následně ji umixujeme nebo propasírujeme. Přidáme kysanou smetanu, krátce a při mírné teplotě prohřejeme, dochutíme citronovou šťávou se špetkou cukru. Maso nakrájíme naplátky, dáme do omáčky a podáváme s naloženými brusinkami. Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky nebo jemné bramborové noky. 1 porce = 730 kcal - T 50 - S 26 - CH 177