Staňte se našimi fanoušky na:

Datle a fíky - cukroví

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: neuvedeno
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

Fíkové cukroví

  • Fíky 500 g
  • máslo 30 g
  • moučkový cukr 10 lžic
  • vlašské ořechy mleté 1 hrst
  • citronová kůra z 1 citronu
  • citronová šťáva z 1 citronu
  • čokoládová poleva na ozdobu

Plněné datle

  • Datle 50 kusů
  • Pistácie vyloupané nesolené 100 g
  • Marcipánová hmota 250 g

Pracovní postup:

  1. FÍKOVÉ CUKROVÍ Omyté a osušené fíky umeleme, přidáme změklé máslo a moučkový cukr, propracujeme. Hmotu rozdělíme na dvě poloviny, do jedné přidáme mleté ořechy a do druhé jemně nastrouhanou citronovou kůru a trochu citronové šťávy. Z obou hmot uválíme kuličky a necháme sušit v troubě vyhřáté na 100°C, dokud nejsou tuhé až tvrdé. Usušené kuličky polijeme rozehřátou čokoládovou polevou a necháme aspoň týden odležet.
  2. PLNĚNÉ DATLE Sušené datle po délce rozřízneme a ostrým nožem odstraníme pecku. Pistáciové oříšky nasekáme nadrobno nebo umeleme a smícháme s marcipánem. Rukama hněteme marcipán s oříšky tak dlouho, až začne být hmota vláčná. Pak ji rozdělíme na malé kousky, ze kterých uděláme malé válečky a každý dáme do papírového košíčku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!