Staňte se našimi fanoušky na:

Debrecínský salám

Autor receptu: sari (516 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Přední hovězí maso nakrájíme na kostky, přidáme část soli, promícháme, umačkáme, a dáme na 2 dny proležet do chladničky. Zvlášť nakrájíme vepřové plecko a boky, promícháme se zbytkem solii a necháme tak 2 dny proležet. proleželé hovězí maso umeleme na strojku , potom odebereme 0,8kg umletého masa a rozmixujeme v mixéru za postupného přilévání vody. K vymíchané surovině přidáme mleté hovězí maso, koření rozmíchané ve vodě a kostky proleželého vepřového masa, a velmi důkladně promícháme. zamíchanou směs pak plníme do připravených obalů, a děláme salámy,které zavážeme, zavěsíme do vyhřáté udírny , kde je udíme do zlatohněda.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

david.kruml.1 |19. listopadu 2013
salám jsem ještě nezkoušel, je čas to napravit!! Odpovědět
honzíček |24. května 2013
oo)) Odpovědět
annie |5. května 2013
domácí jsou vždy nejlepší Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!