Staňte se našimi fanoušky na:

Dědkovo vánoční menu

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • krupice
  • olej
  • směs zeleniny (sterilovaná, do bramborového salátu)
  • voda
  • koření
  • petrželka
  • máslo
  • houska (opečená)
  • hořčice
  • majonéza
  • trojobal
  • vegeta
  • brambory
  • kapr
  • rybí maso (na polevku)
  • citronová šťáva
  • kořenová zelenina
  • cibule

Pracovní postup:

RYBÍ POLÉVKA 150g rybího masa, 30g másla, 1 lžíce krupice, 50g kořenové zeleniny, 1 malinká cibule, sůl, pepř, 1/2 lžičky vegety, zelená petrželka Omyté rybí maso dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a zvolna uvaříme doměkka. Cibuli nakrájíme najemno, očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) nakrájíme na malé kostky. Na pánvi rozehřejeme máslo a cibuli na něm zpěníme dosklovata, přidáme zeleninu a krátce osmahneme. Vařenou rybu vyndáme z vývaru, přecedíme a zalijeme zeleninu, polévku pak uvedeme do varu. Krupici rozmícháme v troše vody, vlijeme ji do polévky a opět povaříme. Pak polévku podle potřeby osolíme a opepříme a dovaříme. Do hotové polévky na talíři nasypeme opečenou housku a můžeme přidat bylinky. BRAMBOROVÝ SALÁT asi 1/2 kg brambor vařených ve slupce, sterilovanou směs zeleniny do bramborového salátu 330g, 50ml oleje, 100g majonézy, 1 lžíce plnotučné hořčice, podle chuti citronová šťáva, asi 1/2 lžíce nasekané petrželky, sůl, pepř Vychladlé, oloupané brambory nakrájíme na kostičky, přidáme sterilovanou zeleninu bez nálevu. Osolíme a opepříme, přidáme hořčici a nasekanou petrželku, ještě zakápneme citronovou šťávou a olejem, promícháme. Nakonec vmícháme majonézu, zamícháme a ozdobíme petrželkou. OBALOVANÝ KAPR 2 porce kapra, citron, sůl, pepř, drcený kmín, tymián, trojobal, olej na smažení Porce ryby pokapeme citronovou šťávou a necháme aspoň 15 minut rozležet, pak osušíme papírovou utěrkou a osolíme, posypeme pepřem, drceným kmínem a tymiánem. Pak je obalíme v trojobalu (hl.mouka, rozšlehaná vejce, strouhanka). Zvolna smažíme v rozpáleném oleji a usmaženého kapra položíme na papírovou, aby odsála přebytečný tuk. Ke kaprovi si dáme bramborový salát nebo vařené brambory.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!