Staňte se našimi fanoušky na:

DIA Boží milosti - 190g sacharidů

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • Irbis Snowflake na obalení
  • na smažení tuk
  • vanilková esence vanilka
  • 1 vejce
  • 200 g mouka hladká
  • rozpuštěné, 1 lžíce máslo
  • fruktóza, 1 lžíce
  • 0,5 dl mléko

Pracovní postup:

Na vál prosejeme mouku, uprostřed vytvoříme důlek, přidáme rozklepnuté vejce, fruktózu, pár kapek vanilkové esence, rozpuštěné vlahé máslo, trošku rumu a vlažné mléko - zaděláme tužší těsto, asi jako na nudle. Hotové těsto zakryjeme miskou a necháme 30 minut odpočinout. Z těsta vyválíme tenký plát a vykrajíme formičkami tvary dle naší libosti. Uprostřed je prořízneme nožem a smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku z obou stran dorůžova. Boží milosti vyndáme na papírovou utěrku, necháme odkapat přebytečný tuk a obalíme je v sypkém sladidle Irbis Snowflake.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hrabča |5. července 2013
Díky za variantu s cukrem :-)). Odpovědět
Bábrle Inka |2. července 2013
VARIANTA PRO ZDRAVÉ: místo 1 lžíce fruktózy s vanilkovou esencí dáme 1/2 sáčku vanilkového cukru, na obalení použijeme moučkový cukr. Odpovědět
daramacho |30. června 2013
chutné Odpovědět
jobovab |30. června 2013
dobré Odpovědět
macik |28. června 2013
zkusim Odpovědět
-1 |28. června 2013
dobrý tip Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!