Staňte se našimi fanoušky na:

DIA Vepřový bůček s nádivkou - 72g sacharidů

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • černý mletý pepř
  • 2 rohlík
  • 3 vejce
  • vařené maso, 120 g uzené
  • vyšší libovější bůček bez kosti, 750 g vepřové
  • 1 lžíce olej
  • kadeřavá nasekaná, 1 lžíce petrželka

Pracovní postup:

Maso uprostřed prořízneme a vytvoříme tak hlubokou kapsu, osolíme a okmínujeme. Na rozpáleném oleji opečeme na kostičky nakrájené uzené maso, zalijeme rozšlehanými vejci a necháme je mírně srazit - směs musí zůstat částečně tekutá. Na kostičky nakrájené rohlíky přidáme ke směsi, obsah pánve posypeme petrželkou, osolíme, okořeníme a promícháme. Nádivku necháme chvíli zchladnout a pak jí naplnéme masovou kapsu. Otvor uzavřeme masovými jehlami nebo sešijeme režnou nití (pokud je na bůčku kůže, nařežeme ji ostrým nožem do čtverečků). Bůček v pekáčku podlijeme trochou vody a pečeme 2 hodiny v troubě vyhřáté na 190°. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podléváme horkou vodou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hrabča |27. června 2013
Tohle je perfektní i pro zdravé :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!