Na oleji osmažíme 2 velké cibule pokrájené na kostičky. Přidáme plátky plece a orestujeme. Přidáme asi 1,5 malé rovné lžičky soli, půl malé rovné lžičky cukru krystal, malou rovnou lžičku mletého kmínu, trochu mletého pepře, 1 velkou rovnou lžíci plnotučné hořčice a orestujeme. Přidáme na kostičky pokrájený drůbeží salám, kyselé okurky, asi 3 velké lžíce láku z okurek a opět krátce orestujeme. Potom přidáme asi 1 malou rovnou lžičku mleté červené papriky, promícháme a podlijeme horkou vodou, vařím v tlakovém hrnci max. 1/2 hod. Poté maso vyndáme, omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě, přidáme trochu podravky a povaříme 20 minut, občas zamícháme. Nakonec prolisujeme 2 na tvrdo uvařená vejce a vložíme maso. Mňam. Příloha buď domácí knedlík nebo rýže, brambory...atd.