Staňte se našimi fanoušky na:

Domáci a dobré housky

Autor receptu: Romik (113 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
35× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Odebereme lžíci mouky, přidáme kvasnice, vlahé mléko a cukr, zamícháme kvásek, a na teplém místě ho necháme vzejít v pekárně. Mouku prosejeme, přidáme sůl, vajíčko, sádlo,a kvásek. Postupně ještě přidáme opatrně vlahé mléko tak, aby bylo těsto trochu tužší než na buchty. Nebojte se, krásně vykyne. Po vykynutí krájíme kousky, které válíme na válečky, ze kterých pleteme houstičky. Na plech dáme 4x4 řady. Pečlivě potřeme rozšlehaným vajíčkem , a sypeme buď kmínem a solí, nebo mákem. Necháme ještě půl hodiny kynout, a pak pečeme na 200 st. do zčervenání.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Georgina |22. července 2013
ukládám Odpovědět
johny |9. července 2013
dobré Odpovědět
piskotka |8. července 2013
skvělé Odpovědět
Jindriska8 |30. června 2013
Domácí jsou domácí! Odpovědět
sarka.tuslova |31. května 2013
Vyzkouším :o) Odpovědět
planeta |25. května 2013
také se pokouším o domácí pečivo, ukládám a vyzkouším i ty Tvoje, už se těším Odpovědět
eliska.staubertova |19. května 2013
ukladam Odpovědět
FOTOrecepty |17. května 2013
Opravdu zajímavé. Odpovědět
katy9 |13. května 2013
vyzkouším Odpovědět
zajdixs |5. května 2013
no to je teda hrubka :-D Omlouvám se :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!