Vepřový ocásek omyjeme a dáme vařit i s kořením na 20 minut do tlakového hrnce. Vývar scedíme a část ho použijeme do rosolu na aspik . Uvařené vepřové maso pokrájíme na malé kostičky. Podle návodu si připravíme želatinu, na kterou použijeme vlažnější vývar z masa a podle chuti přidáme ocet a cukr. Formu - srnčí hřbet, vypláchneme studenou vodou. Na dno nalijeme trochu vlažného rosolu a dáme ztuhnout na chvíli do chladničky. Na ztuhlou vrstvu pak již vrstvíme libovolně pokrájené maso, olivy a další zeleninu. /zlehka pak každou vrstvu vždy osolíme a opepříme /. Zalijeme zase vrstvou rosolu a opět vrstvíme masem a zeleninou. Takto pokračujeme dokola, dokud není srnčí hřbet plný. Necháme do druhého dne ztuhnout v chladu. Těsně před podáním vložíme na chvilku do teplé vody.