Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí buchty plněné

Autor receptu: -1 (29 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z mléka,špetky cukru a mouky a z droždí připravíme kvásek,který necháme vykynout.Do mouky /odložíme si na vyválení / přidáme cukr,vejce,nastrouhanou citronovou kůru,sůl,asi2/3 dávky rozpuštěného vlažného tuku,zbylé mléko,kvásek a směs pečlivě promícháme a propracujeme.Hotové těsto necháme dostatečně vykynout,potom je rozválíme na slabší plát a rozdělíme na čtverce o rozměru 4x4 cm.Na každý dílek těsta položíme lžičku švestkových povidel a pečlivě zabalíme buchty.Skládáme je do tukem vymaštěného pekáče a promašlujeme.Naplněné buchty necháme vykynout,pak je na povrchu potřeme tukem a upečeme ve středně vyhřáté troubě dočervena.Po mírném prochladnutí buchty vyklopíme,posypeme moučkovým cukrem a podáváme ještě teplé.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Penelope |7. února 2014
paráda, 1+ Odpovědět
moja |3. srpna 2013
prave jsem je upekla, vypadaji dobre, jako na obrazku ))) Odpovědět
lux |24. června 2013
vypadají dobře Odpovědět
ehm |19. června 2013
krááásné Odpovědět
i |18. června 2013
luxusní Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!