Recept-fazolové lusky na smetaně
20
2
51
Nejdříve si nakrájíme na kostičky cibuli a osmažíme jí na oleji. Do pekárny nalijeme 300 ml vody, přidáme osmaženou cibulku i s olejem a navrch nasypeme smíchané obě mouky. Do jednoho rohu přidáme 2 lžičky soli, do druhého dvě lžičky cukru a doprostřed 2 lžičky sušeného droždí. Droždí přihrneme moukou a celý povrch posypeme provensálským kořením, oreganem a kmínem. Zapneme domácí pekárnu na program základní na větší velikost, asi 3 hodiny 30 minut. Po dopečení chleba vyklopíme z pečící nádoby na mřížku a necháme vychladnout. Pokud nemáme domácí pekárnu, nejdříve necháme vykynout kvásek, přidáme ostatní suroviny, zamícháme a necháme kynout a chleba upečeme v troubě.