Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí cibulový chléb

Autor receptu: drzac (52 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Nejprve si připravíme kvásek. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a necháme vzejít. Mouku smícháme se solí a kmínem a přidáme vykynutý kvásek. Nakonec přilijeme vlažnou vodu a na kostičky nakrájenou a na oleji osmahnutou cibulku. Na vále vypracujeme tužší těsto s trochou mouky, aby se nám nelepilo. Těsto nehnětěme, ale spíš se snažíme aby se do něj dostal vzduch. Necháme 1 hodinu na teplém místě kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části a každou propracujeme stejným způsobem. Bude tak lepší. Vytvarujeme dvě šišky nebo bochánky, které položíme na plech, vyložený pečícím papírem a necháme pod utěrkou ještě 20 minut kynout. Mezitím zapneme troubu a na maximum jí zahřejeme. Těsně před vložením chleba do trouby oba bochánky zlehka potřeme mašlovačkou namočenou v octové vodě. Chléb pečeme zprudka asi 5 min., pak snížíme teplotu zhruba na 180°C a dopékáme dalších 40 min. Během pečení chléb pravidelně každých 10 min. potíráme octovou vodou, bude pak mít krásnou kůrčičku.Před krájením ho necháme zcela vychladnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!