Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí griotka z višní

Autor receptu: Hanina (107 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
22× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Omyté višně sypeme do 4l zavařovací sklenice, zároveň prosypáváme cukrem a prokládáme nakrájeným citrónem, hřebíčkem a skořicí. Přikryjeme celofánem a druhý den zalijeme rumem nebo slivovicí tak, aby sklenice byla plná. Necháme asi 1 měsíc uležet. Pak višně zcedíme - 1.můžeme je použít na koláč nebo na pohár nebo jen tak na chuť nebo 2.dáme zpět do sklenice a zalijeme i levnějším červeným vínem a necháme 2 týdny uležet. Získáme tak lahodné červené víno, které zcedíme (višně se už musí vyhodit).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jaroslav.hulka |2. ledna 2014
Už aby dozrály , jdu do toho Odpovědět
IVETULIATKO |25. prosince 2013
jeeeeeej Odpovědět
3Katka3 |18. listopadu 2013
No tak to určitě vyzkouším. Vypadá moc dobře Odpovědět
petrapo |2. listopadu 2013
takovou domácí griotku jsem ještě neměla....hmmm, a sousedi mají na zahradě višeň;) - to je výzva!! :)) Odpovědět
Konato |26. řijna 2013
Výborně!!!!! Odpovědět
planeta |8. řijna 2013
díky za recept, ukládám do oblíbených 1+ Odpovědět
piskotka |2. řijna 2013
dobré Odpovědět
Lenny |30. září 2013
mnam,mnam Odpovědět
Kuchař3|14. listopadu 2013
taky si asi natrhám v létě višně Odpovědět
JarcaPralinka|30. září 2013
hmm :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!