Na sulc stačí kousek hovězího vhodného k vaření, ideálně takového, které rychle měkne, takže třeba přední a nebo kližka - ta sama o sobě také vytvoří vývar, který stačí jen doladit želatinou. Ke konci varu na posledních 15-20 minut přidejte i mrkev, aby byla na skus. Sulc je také elegantním řešením v případě, kdy vám zbyde trocha vývaru s hovězím masem. Maso stačí nakrájet resp. rozebrat na menší kousky, mrkev pokrájet na malé kousky, nadrobno také šalotku. Vývar dostatečně osolte a přidejte ocet, svařte. Postupujte podle návodu želatiny, kterou jste pořídili - zvolte podle něho správné množství a smíchejte. Muffinovou formičku lehce vymažte olejem, vložte do ní směs masa, mrkve a šalotky a zalijte tekutinou. Nechte dobře ztuhnout. Pro snadnější vyjmutí stačí namočit na chvilku formičku do horké vody, maximálně opatrně nožem tu a tam u stěn zarochat. Pak ještě polijeme octem, posypeme další cibulkou nebo šalotkou a zajídáme chlebem a zapíjíme pivem. Ingredience na 1 muffinovou formičku