Oloupanou klobásu rozemelte v robotu, z rozehřátého sádla a mouky udělejte jíšku, zalijte ji mlékem a svařte na hustou kaši - důkladně ji rozšlehejte! Do zchladlé hmoty vmíchejte jeden po druhém žloutky, pak rozmělněnou klobásu, sůl, chilli, jeně nasekané bylinky (pažitka, petrželka) a zapravte pevný sníh z bílků. Hmotu dejte do sádlem vytřených menších formiček nebo do jedné větší na bábovku (lepší je kameninová), položte přes ně ve vodě namočený pečící papír a přehněte ho přes okraje, napněte a ovažte po obvodu provázkem. Formičky nakonec postavte do kastrolu s horkou vodou (pokud máte dejte na dno mřížku) a vařte zvolna asi 30-45 minut. Pak formy z vody vyndejte, nechte úplně vychladnout a vyklopte. Malé bábovičky (velkou bábovku nakrájejte na dílky) položte celé na listy hlávkového salátu a obložte čerstvou nebo nakládanou zeleninou a polijte omáčkou Cumberland. Omáčku můžete koupit nebo si jí udělat doma. Omáčka "Cumberland": brusinkový kompot, 2 dl sladkého červeného vína, šťáva ze 2 pomerančů, kůra z citronu nebo pomeranče, 120g másla, med, celá skořice, hřebíček, sůl Na másle zkaramelizujte med, přidejte skořici, hřebíček, červené víno a svařte na polovinu. Pak přidejte brusinkový kompot, pomerančovou šťávu, sůl a provařte. Na konec přidejte citronovou nebo pomerančovou kůru, nakrájenou na nudličky. Před použitím vyndejte skořici a hřebíček.