Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí koblihy

Autor receptu: kikinqa.boc (9 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
16× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do mísy přesejeme mouku a uděláme do ní důlek, do kterého vložíme rozdrobené droždí. Přidáme cukr zalijeme částí vlažného mléka a dáme na teplé místo nakynout. Poté přidáme žloutky, sůl, nastrouhanou citronovou kůru, rum a zbytek vlažného mléka. Dobře vymícháme na hladké vláčné těsto, přikryjemeho a dáme na teplé místo vykynout. Poté těsto vyválíme na pomoučeném válu na plát silný asi centimetr. Z půlky těsta vykrajujeme kolečka o průměru cca 10 cm. Na druhou polovinu těsta naneseme stejný počet dávek džemu, jako máme vykrájených koleček. Vykrojená kolečka přiložíme na džem a stiskneme obě části těsta spojíme. Vykrojíme naplněné koblihy, které opět necháme vykynout. Nakonec koblihy smažíme dozlatova na rozpáleném tuku po obou stranách. Poté tuk necháme okapat. koblihy sypeme cukrem a můžeme je podávat.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Semyaza |19. června 2013
vyzkouším Odpovědět
FOTOrecepty |16. května 2013
Taky vyzkouším ;-) Odpovědět
jola |8. května 2013
vyzkouším Odpovědět
xxPPxx |6. května 2013
vypadaji bajecne Odpovědět
Barakuda |3. dubna 2013
Mňam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!