Sypké přísady prosejeme, smícháme a přidáme rozehřátý tuk, med, rum a během zpracovávání přidáváme podle potřeby vodu (třeba už i obarvenou). S tekutinami opatrně, hmota musí být dostatečně tuhá, i když tvárná. Je-li hmota tuhá příliš, při rozvalování či zpracovávání praská. To napravíme tak, že přikápneme malé množství vody, nebo hmotu přepracujeme navlhčenýma rukama. Když je hmota naopak řidší, lepí se a nedrží tvar, hmotu napravíme tím, když do ní zapracujeme prosátou směs moučkového cukru a sušeného mléka (v poměru 2:1). Chceme -li hmotu obarvit, přidáme potravinářské barvivo rozpuštěné v nepatrném množství vody. Hmotu můžeme skladovat velmi dlouho. Je třeba ji zabalit do mikrotenu a uložit do chladnější místnosti (lednice). Hmota sice ztuhne, ale lze ji rozdrobit a znovu zpracovat. Druhý způsob je nahřát ji asi 20 sekund v mikrovlnce, hmota změkne a pak se s ní lépe pracuje. Pokud je zpracovávání obtížné, je dobré si navlhčit ruce. Tento recept mám od kamárádky a fakt je úžasný. Chutnější než ten, který dostanete koupit v obchodě. Docela se s ním i hezky pracuje. Viz. obrázek našeho narozeninového dortu.