Mouku prosejeme na vál a uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, přidáme cukr, zalijeme několika lžícemi vlažného mléka, promícháme a kvásek necháme vzejít. Zbylým vlažným osoleným mlékem s rozšlehaným vejcem vypracujeme středně husté těsto, které necháme vykynout. Vykynuté těsto vyválíme na plát asi 1 cm silný, vykrajujeme kolečka, do středu každého dáme půlku meruňky, okraje kolečka spojíme, zakulatíme a necháme asi ještě 10 minut vykynout. Do většího kastrolu nalijeme trochu vody, vložíme napařovací podložku, kterou potřeme olejem. Vodu přivedeme k varu, na podložku rozložíme knedlíky, přiklopíme pokličkou a v páře vaříme asi 8 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou, propícháme je vidličkou, aby z nich odešla pára a zůstaly kypré. Sypeme je najemno nastrouhaným tvarohem a moučkovým cukrem. Podáváme přelité rozehřátým máslem.