Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí slazené mléko na likéry

Autor receptu: jana.remkova.7 (122 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
40× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mléko nalijeme do hrnce s nepřilnavým dnem, přidáme cukr, máslo a rychle přivedeme k varu. Ztlumíme plamen a vaříme za stálého míchání cca 20 minut. Mléko by mělo ke konci pěnit při rychlejším míchání. Nezdá se hned, že má tu správnou hustotu, ale při krátkém schlazení je nádherně husté, jako salko z plechovky. Z této dávky je cca 150g. Lze samozřejmě udělat z dvojdávky, ale pokud děláme z dvojdávky, vaříme déle. Obsah by se měl zmenšit na polovinu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

mochomůrka |10. listopadu 2014
ukládám Odpovědět
piškot |27. září 2014
dělám Odpovědět
IVETULIATKO |15. ledna 2014
dobri ukladam :-) Odpovědět
iva.hlouskova |12. ledna 2014
zkusím Odpovědět
najkuchtickalenka |10. ledna 2014
zaujimave vyskusam :) Odpovědět
jana.remkova.7 |27. prosince 2013
Zkuste, já jsem byla příjemně překvapená, že je to tak jednoduché. Jen trpělivost s tím mícháním :-) Odpovědět
jaroslav.hulka |24. prosince 2013
Ahoj. Dělám velice podobné na vaječňák. Ukládám. Odpovědět
pajunc |24. prosince 2013
to vypadá moc dobře, ukládám na příště :-) Odpovědět
Polda |20. prosince 2013
ukládám Odpovědět
Vladenka |19. prosince 2013
to je pro mě novinka, někdy vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!