Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí Šmakoun

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Nachystáme si vodní lázeň, menší (vnitřní) hrnec vymažeme olejem. Přidáme bílky, aby se udělala asi 2cm vrstva, přikryjeme pokličkou a vaříme při mírné teplotě do úplného ztuhnutí. Trvá to asi 10-15 minut. Stěrkou nebo naběračkou vyndáme Šmakouna z hrnce a základ je hotový. Pak už ho můžeme různě upravovat .... grilovat, zapéct, restovat, do salátů apod. Pokud chceme udělat Šmakouna naslano, do bílků dáme zelené bylinky, citronový pepř, sůl a vidličkou jen lehce promícháme. Pokud chceme udělat Šmakouna nasladko, do bílků dáme sušené ovoce a cukr podle chuti a promícháme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!