V pánvi rozehřejeme krupicový cukr, hned jak začne tát, vymícháme ho do rozpuštění a hned ke karamelu přilijeme vroucí mléko. Oheň stáhneme a všechno za stálého míchání vaříme zvolna dál, karamel se musí rozpustit. Po odstavení necháme hmotu vychladnout. Zvlášť svaříme v rendlíku vodu s máslem. Zchladlou přelijeme do vhodné misky, přidáme máslový karamel, mouku promíchanou s vanilkovým cukrem, sušeným mlékem, syrovátkou i sodou a všechno rukou propracujeme. Získáme pevné, mírně lepivé těsto a rozválíme ho na válu poprášeném moukou na plát silný asi 3mm. Formičkou z něj vykrájíme oválky, přendáme je na plech s pečícím papírem a pečeme 3 minuty na 160°C. Teplotu pak zvýšíme na 250°C a sušenky dopečeme dozlatova (průběžně hlídáme, aby příliš nezhnědly). Hotové necháme na plechu vychladnout a můžeme je hned dál zpracovat. Popřípadě je uložíme v suchu v plechové dóze - musí zůstat křehké a křupavé, snadno nabírají vlhko ze vzduchu.