Maso prošpikujeme hranolky slaniny(jde to skvěle pokud ji dáme na půl hodiny do mrazáku) a opečeme na oleji nebo oleji s máslem(nebude se připalovat). Vyjmeme a na výpeku opečeme zeleninu nahrubo nastrouhanou a cibuli, jakmile mrkev pustí barvu přidáme cukr a necháme zkaramelizovat, přidáme hořčici, koření, přilejeme ocet, vložíme maso a zalijeme vroucím vývarem. Vložíme hrnec či pekáč i s poklicí do trouby a pečeme do změknutí masa(tj. asi 1,5-2hod ve středně vyhřáté troubě).Poté maso i koření vyjmeme, maso nakrájíme a omáčku rozmixujeme. Je-li třeba zahustíme hl.moukou rozkvedlanou v mléce a provaříme(mouku je třeba provařit min 20min.), podle potřeby dosolíme. Zjemníme smetanou, dochutíme citronem a lístkem másla, již nevaříme. Podáváme s housk. knedlíkem. Kdo má rád tak může také přidat plátek z citronu , smetanu a brusinky