Do jednoho hrnce dáme vodu a hrst soli, celou očištěnou hlavu z prasete, k hlavě přidáme oprané 1 srdce, 1 očištěný spařený a oškrábaný jazyk, kousek jater, ale ty vyndáme o něco dřív a nejlepší je přivázat je kouskem provázku k uchu, abychom je našli, přidáme kousky masa a jeden očištěný ovar i s kůží. Vaříme asi 2 hodiny občas zamícháme. Do druhého hrnce dáme vodu, kterou taky osolíme. Dáme vařit přední nohy, kolena, které rozřízneme, aby se brzy uvařila, později přidáme pár kůží očištěných. Až je maso z prvního hrnce uvařené, vyndáme, maso obereme a pokrájíme, lepší kousky masa na větší kousky. Kůže z druhého hrnce pokrájíme na malé kousky i maso z kolen. Ovar nakrájíme na centimetrové kousky. Všechno dáme do jednoho hrnce, vývar z kůží a kolen dáme všechen do kastrolu, kde je nakrájené maso, když je málo vývaru, přidáme z hlavy pokud možno bez mastného. Zalijem maso aby bylo lehce zatopené, přidáme majoránku, kterou v ruce rozdrolíme, mletý pepř, špetka nového koření, mletý kmín, nalisovaný česnek, promícháme, dáme na kamna na chvilku jen zavřít, sundáme z kamen, necháme trošku zchladnout a dáváme do tlačenkového sáčku, zavážeme a po chvilkách otáčíme, aby nezůstalo koření k jedné straně. Z tadytoho množství máme 2 tlačenky. Hotovou tlačenku podáváme s cibulí a ostem.