Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vepřové koleno, obě nožičky, libové vepřové maso i vepřový jazyk zalijeme vodou a dáme vařit. Přidáme také kuličky černého pepře, nové koření, nakrájenou cibuli a podle chuti sůl. Vaříme, dokud není maso měkké. Na posledních asi 10 minut přidáme do hrnce také vepřová játra. Maso vyndáme, kůže sloupneme a vrátíme je ještě vařit do vývaru. Po chvíli provedeme zkoušku - trošku vývaru dáme na talířek, který vložíme na chladné místo. Pokud vývar ztuhne, můžeme jej už přecedit. Jestliže ne, musíme kůžičky ještě chvíli vařit. Všechno maso i játra zatím nakrájíme na kostičky, jazyk sloupneme, také pokrájíme a pak přidáme k masu do mísy. Stroužky česneku očistíme a prolisujeme k základu. Kousky masa zalijeme hotovým scezeným vývarem, podle chuti vše ještě dosolíme a opepříme. Tlačenkovou fólii na jednom konci pevně zavážeme potravinářským provázkem, naplníme ji a zavážeme i druhý konec. Tlačenku zavěsíme na vařečku do větší nádoby s vroucí vodou a zvolna vaříme asi 40 minut. Tlačenku otočíme a ještě půl hodiny vaříme. Poté ji vyjmeme a necháme v chladu nejlépe do druhého dne ztuhnout. Během této doby tlačenku alespoň jednou otočíme, aby se tuk rovnoměrně rozlil.