Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí žemle - bio

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V misce smícháme droždí s medem a trochou vlažného podmáslí, necháme vzejít kvásek. Pak přidáme sůl, olej, zbytek podmáslí a obě mouky. Zaděláme vláčné těsto, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout na teplém místě. Těsto pak rozdělíme na 4 díly a z každého dílu uplácáme 3 žemle. Přendáme je na plech s pečícím papírem, každou žemličku nahoře podélně nařízneme, přikryjeme znovu utěrkou a necháme ještě asi 15 minut kynout. Nakonec je potřeme vodou a posypeme semínky např. slunečnicovými, můžeme i hrubou solí. Pečeme asi 25 minut na 175°C. Místo kostky droždí můžeme použít 1 sáček sušeného bio droždí Rapunzel. Droždí důkladně promícháme s prosátou moukou a zpracujeme s dalšími přísadami dle receptu. Není nutno předem rozmíchat v tekutině! Těsto necháme vykynout jako obvykle.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!