Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí zmrzlina

Autor receptu: tynkkatynusee.kollarova (50 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

(vodní lázeň) Do kovové mísy dejte vejce, žloutky, vanilkový cukr a krupicový cukr. Postavte ji na hrnec s vroucí vodou a metličkou šlehejte cca 7 minut. Směs by měla zhoustnout a napěnit. Pak mísu z hrnce sundejte a stále šlehejte až do vychladnutí směsi. Opatrně do směsi vmíchejte našlehanou smetanu. Směs vlijte do nádoby o objemu zhruba 2 litry. Do zmrzlinové směsi v nádobě špachtlí jemně vmícháte 100 g nastrouhané čokolády s obsahem kakaa 70% a zhruba dvě hrsti nadrobno nastrouhaných vlašských ořechů. Celé to dejte na šest hodin do mrazáku a je hotovo.! :)

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

yuzum |22. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
eliska.staubertova |29. září 2013
mnam, ukladam Odpovědět
planeta |10. srpna 2013
vejce mám domácí, tak nemám žáný porblém recept vyzkoušet Odpovědět
J |1. června 2013
vyzkousim Odpovědět
miuka |16. května 2013
hezké, jen se mi moc nechce do těch vajec, které úplně neprošly varem... Odpovědět
Aggie|16. května 2013
super :-) Odpovědět
najamilik|15. května 2013
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!