Na korpus potřebujeme: mouku, cukr krupici, část másla, podmáslí, vejce, část instantní kávy, sůl, prášek do pečiva. Smícháme mouku, cukr a sůl. Do rendlíku dáme pomalu rozpustit máslo a uvaříme si kávu (klasicky z horké vody a instantního kafe), kterou vlijeme do rozpuštěného másla a to celé necháme přejít varem. Tuto směs vlijeme do mouky s cukrem, promícháme a necháme zchladnout, aby se nám nezdrcly vejce. Troubu předehřejeme na 180°C. Dno rozkládací dortové formy vyložíme pečícím papírem a pak celou formu vymažeme máslem. Připravíme si směs z podmáslí, vajíček a kypřícího prášku. Přidáme do zchladlé mouky a kávy a důkladně promícháme. Směs je poměrně řídká, můžeme přidat malinko mouky. Těsto vlijeme do formy, přikryjeme pečícím papírem a pečeme min. 45 minut. Důkladně prozkoušíme, zda je upečeno (ať dělám co dělám, vnitřek je vlhčí, i když špejle byla úplně suchá). Necháme dort úplně vychladnout a pokud jste jej nepřikryli, skrojíme vybouleninu a pak prokrojíme dort (opatrně, je velmi křehký). Mezitím, co dort chladl, si připravíme krém. Ingredience: máslo, káva (tentokrát sypká), cukr (pokud nemáte moučku, nebojte se, ořechy skryjí křupání cukru krystal :)), ořechy, smetana a špetka soli. Vše smícháme do krému, kvůli ořechům moc hladký není. Část krému dáme dovnitř, opatrně přiklopíme a pomažeme celý dort ze všech stran. Já jej zdobím ovocem, které krásně doplňuje chuť kávy (kiwi, banány...), případně přidám šlehačku :) V původním receptu nebyly v krému ořechy a zdobilo se čokoládovými kávovými zrny. A je jen na Vás, kolik dáte kávy. Lze použít i kávu bez kofeinu.