Staňte se našimi fanoušky na:

Drůbeží frikasé s liškami

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z kuřecích prsou nakrájíme malé tenké plátky a lehce je naklepeme (počítáme 2 plátky na porci). Lahůdkovou cibulku nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozehřejeme 60g másla a na něm krátce osmahneme kolečka cibule. Přidáme vejce,osolíme a mícháme až se vejce srazí.Připravené maso lehce osolíme,opepříme a rozdělíme na ně míchaná vejce, srolujeme, sepneme párátkem, posypeme solamylem a okořeníme sekanou petrželkou a bazalkou. V hluboké pánvi rozpustíme zbytek másla a závitky na něm ze všech stran opečeme. Podlijeme vínem a dusíme ještě asi 5-7 minut. Závitky vyjmeme a ve výpeku rozmícháme mouku, osmahneme, přisolíme, podle potřeby podlijeme vodou a ještě krátce povaříme. Očištěné lišky opečeme na lžíci oleje. Závitky podáváme s liškami, přelité šťávou z výpeku. Jako přílohu přidáme vařené brambory posypané čerstvou petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

eviti |19. června 2013
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!