Frgály jak z farmářských trhů
30
10
18
Rozšleháme vejce s cukrem, přidáme olej, mléko, mouku s práškem do pečiva, špetku soli a promícháme. Těsto vlijeme do pekáče vyloženého pečícím papírem a pečeme na 170°C asi 30 minut. Po upečení uděláme opačným koncem vařečky do korpusu důlky. Připravíme si karamelovou polevu. Cukr rozpustíme v kastrolu, přidáme máslo, rozmícháme a nakonec vlijeme smetanu a rozvaříme. Teplou karamelovou polevu nalijeme na upečené řezy a dbáme, aby se dostala do důlků. Zbylý karamel nalijeme do šroubovací sklenice a uchováme v lednici, třeba na přelití pohárů. Řezy s karamelovou polevou necháme ztuhnout, nakrájíme a můžeme podávat. Popis přípravy domácího karamelu mám v mých receptech.