V kastrolu si rozehřejte olej, přidejte hovězí líčka, osolte a zprudka opečte. Pak vyndejte z kastrolu a na výpeku orestujte kořenovou zeleninu, cibuli a koření, přidejte rajčatový protlak a znovu orestujte, zalijte červeným vínem. Až se víno vypaří, přidejte vývar, přiveďte k varu a pak vložte zpátky opečená líčka. přiklopte a duste pozvolna v troubě, podle potřeby cca 3 hodiny na 150°C (hodně záleží na kvalitě masa). Měkká líčka vyndejte a omáčku propasírujte přes cedník. Pokud je příliš tekutá, ještě ji chvíli povařte a pokud je naopak příliš hustá, trošku ji nařeďte vývarem. Ochutnejte a dosolte, případně doslaďte. Omáčku nemusíte zahušťovat, dostatek zeleniny ji dodá hustotu. Přílohou může být bramborová kaše nebo bramborovo-petrželkové pyré a pečená kořenová zelenina.