Staňte se našimi fanoušky na:

Dušená mrkev s mletým masem a bramborami

Autor receptu: tynkkatynusee.kollarova (50 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Brambory oloupueme, omyjeme, pokrájíme a dáme vařit běžným způsobem. Do Druhého kastrolu si dáme osmahnout do zlatova nakrájenou cibulku na jemno. Když je cibulka zlatá, přidáme mleté maso ( vepřové+hovězí ) -- Já dělám půl na půl, ale můžeme použití jen jeden druh masa. Maso se po chvilce začne "drobit". Když se drobí podlejeme trochou vody, osolíme, přidáme nové koření, pepř a můžeme i bobkový list. Necháme dusit pod pokličkou za občasného promíchávání a (podlití). Maso je hotové cca za 15-20min. :) Do dalšího kastrůlku, na rospálené máslo nasypeme na jemno nakrájenom menčí cibulku, osmahneme..Necháme jí trušku "opéct" podlijeme trochou vody (můžeme i vývarem) a osladíme. Nalijeme trochu citrónové šťávy, případně lehce osolíme. Když je mrkev měkká, přisypeme hrneček hladké mouky ( rozmíchanou s trochou vody ) aby nám mrkev dala nějakou konzistenci a držela u sebe. Ochutnáme, případně dochutíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!