Staňte se našimi fanoušky na:

Dušená pražma s pikatní zeleninou

Autor receptu: Victor (652 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ryby očistíme,vykucháme a důkladně opláchneme.Osušíme je a po stranách kůži lehce nařízneme.Potom je na povrchu i uvnitř nasolíme a opepříme.Nakonec je obalíme v hladké mouce.Řapíkatý celer opereme,necháme okapat a nakrájíme na menší kousky.Mrkev oškrabeme a pak jí omyjeme.Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.Na pánvi rozehřejeme část oleje a ryby z obou stran opečeme dozlatova.Ve velkém kastrole rozpálíme zbylý olej,nasypeme na něj zeleninu,přidáme kapary a rozkrájené sardelové řezy a vše krátce osmahneme.Takto připravenou zeleninu zalijeme asi 300 ml vody a promícháme.Položíme na ní opečené ryby,přiklopíme a dusíme přibližně 10 minut.Hotovou rybu na talíři obložíme podušenou zeleninou a ozdobíme citrónem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |29. září 2014
dobré Odpovědět
H-D |15. srpna 2013
dobrota Odpovědět
Lucie Dubská |14. srpna 2013
super Odpovědět
Lucie Dubská |14. srpna 2013
vyzkousím Odpovědět
Lucie Dubská |14. srpna 2013
mnamka Odpovědět
H-D |14. srpna 2013
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!