Ve větší ohnivzdorné míse rozehřejeme 1 lžíci oleje a maso v něm za stálého míchání postupně restujeme asi 5 minut dohněda. Ve velké pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje, přidáme cibuli a za občasného míchání ji smažíme pod pokličkou asi 5 minut doměkka. Přilijeme víno a přivedeme k varu. Vaříme nezakryté asi 5 minut, dokud se vývar nezredukuje na polovinu. Poté vše přidáme k masu spolu s vývarem a svazkem bylinek. Podle chuti osolíme a opepříme. Přivedeme k varu a na středním ohni vaříme pod pokličkou asi 1 hodinu, dokud maso nezměkne. Přidáme mrkev, tuřín, celer a brambory a pod pokličkou vaříme na mírném ohni asi 40 minut, až zelenina změkne. Pokud je omáčka příliš řídká, zvýšíme teplotu a bez pokličky vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Odstraníme z pokrmu svazek bylinek a podáváme s bramborovou kaší.