Staňte se našimi fanoušky na:

Dušené hovězí

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Ve větší ohnivzdorné míse rozehřejeme 1 lžíci oleje a maso v něm za stálého míchání postupně restujeme asi 5 minut dohněda. Ve velké pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje, přidáme cibuli a za občasného míchání ji smažíme pod pokličkou asi 5 minut doměkka. Přilijeme víno a přivedeme k varu. Vaříme nezakryté asi 5 minut, dokud se vývar nezredukuje na polovinu. Poté vše přidáme k masu spolu s vývarem a svazkem bylinek. Podle chuti osolíme a opepříme. Přivedeme k varu a na středním ohni vaříme pod pokličkou asi 1 hodinu, dokud maso nezměkne. Přidáme mrkev, tuřín, celer a brambory a pod pokličkou vaříme na mírném ohni asi 40 minut, až zelenina změkne. Pokud je omáčka příliš řídká, zvýšíme teplotu a bez pokličky vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Odstraníme z pokrmu svazek bylinek a podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!