Třešně zbavíme stopek, opláchneme je studenou vodou, vypeckujeme a necháme v míse. V kastrolu rozpálíme olej a za stálého míchání na něm zesklovatíme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli. Přilijeme černé pivo, přidáme med, promícháme a svaříme asi na polovinu původního množství. Pak přidáme třešně, hořčici, pepř, zázvor, hřebíček a sůl, směs můžeme ještě dosladit (podle zralosti třešní), dobře promícháme a dále dusíme pod pokličkou, dokud směs nezhoustne. Mezitím klobásky stočíme do kruhu, spíchneme je špejlí a opečeme je z obou stran na oleji. Přeložíme je na plech a vložíme ještě asi na 15 minut do trouby vyhřáté na 130 °C. Dušené třešně rozdělíme na talíře, přidáme opečené klobásky a podáváme s teplou dušenou čočkou. TIP: Místo vepřových klobásek můžete připravit vinnou klobásu stočenou do šneků. Stačí ji lehce obalit v mouce a opéct z obou stran na oleji.