Staňte se našimi fanoušky na:

Dušené třešně s vepřovou klobáskou

Autor receptu: orlíček (133 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Třešně zbavíme stopek, opláchneme je studenou vodou, vypeckujeme a necháme v míse. V kastrolu rozpálíme olej a za stálého míchání na něm zesklovatíme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli. Přilijeme černé pivo, přidáme med, promícháme a svaříme asi na polovinu původního množství. Pak přidáme třešně, hořčici, pepř, zázvor, hřebíček a sůl, směs můžeme ještě dosladit (podle zralosti třešní), dobře promícháme a dále dusíme pod pokličkou, dokud směs nezhoustne. Mezitím klobásky stočíme do kruhu, spíchneme je špejlí a opečeme je z obou stran na oleji. Přeložíme je na plech a vložíme ještě asi na 15 minut do trouby vyhřáté na 130 °C. Dušené třešně rozdělíme na talíře, přidáme opečené klobásky a podáváme s teplou dušenou čočkou. TIP: Místo vepřových klobásek můžete připravit vinnou klobásu stočenou do šneků. Stačí ji lehce obalit v mouce a opéct z obou stran na oleji.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

roxana-zdena |27. dubna 2013
vypadá dobře Odpovědět
jitu3ka|27. dubna 2013
skvělé Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!