Staňte se našimi fanoušky na:

Dušený pórek

Autor receptu: JanaB (518 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pórek očistíme, odkrojíme tvrdší zelené části a nakrájíme na 1/2 cm plátky. V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme nakrájený pórek a osolíme. Dusíme pod poklicí na mírném plameni asi 20 minut, pokud možno bez podlévání. Ve studeném mléce rozmícháme hladkou mouku, přilijeme k pórku a chvíli povaříme. Pórek dochutíme solí a pepřem podle chuti. Podáváme s vařenými brambory, volím okem, nebo vařeným vejcem. Můžeme podávat i s vařeným masem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

mochomůrka |16. září 2014
skvělý tip Odpovědět
pavlinf |10. června 2013
zajímavé Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!