Staňte se našimi fanoušky na:

Dva naše recepty na kapra

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

KAPR S NÁDIVKOU 1 kapr, 80g másla, 2 větší cibule, 1dl bílého vína, citron. sterilovaná kapie, petrželka Nádivka: 40g másla, 1/4kg žampionů, 3 vejce, žemle, mléko, sůl, mletý pepř, petrželka Žampiony nakrájíme na plátky a podusíme na másle, osolíme, opepříme a přidáme jemně nasekanou petrželku. Žemli namočenou v mléce smícháme s 1 vejcem a pak přidáme zbývající vejce a osmažené žampiony, podle chuti osolíme a opepříme. Nádivkou naplníme břišní dutinu očištěného kapra a zašijeme. Pekáč vymažeme máslem, poklademe kolečky cibule a položíme kapra, zvolna pečeme. Během pečení potíráme máslem a podléváme vínem. Po upečení kapra přendáme na mísu, ozdobíme kolečky citronu, kapií a petrželkou. KAPR NA CIBULI, ČESNEKU A PIVU 1 střední kapr, 6 stroužků česneku, cibule, 150ml piva, hladká mouka, sůl, olej, citron, petrželka Kapra rozdělíme na porce, potřeme česnekem utřeným se solí, srovnáme do misky a necháme asi 30 minut v chladu. Pak maso pokropíme pivem a necháme dalších 30 minut odležet - občas obrátíme. Pak porce vyndáme a necháme na sítu okapat .Obalíme v mouce a po obou stranách na oleji opékáme, pak je naskládáme do pekáčku, zalijeme zbytkem piva s česnekem z marinování a proložíme cibulí. Dáme zapéct až se pivo vydusí a hned podáváme s řezy citronu a petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!