Sekaný králičí předek Přední část králíka a vnitřnosti umeleme na strojku s 1/2 kg tučnějšího vepřového masa. Přidáme trochu kapar, utřenou sardelku s máslem, šťávu a kůru z 1/2 citronu, sůl, pepř, jhemně sekanou cibuli, 6dkg nakrájené slaniny, 4 bílky a strouhanky tolik, aby vzniklo polotuhé těsto, které obalíme v mouce. Podlijeme vývarem a hodinu zvolna pečeme. Jako příloha se hodí brambory nebo chléb. Králičí předek na černo Na slanině zpěníme krájenou cibuli a všechnu kořenovou zeleninu. Když zrůžoví, přidáme kousky králičího předku a pomalu dusíme. Zalijeme vodou, přidáme noví koření, kousek zázvoru, bobkový list a vaříme doměkka. Na omáčku připravíme tmavší máslovou jíšku, 10dkg perníku, kousek dohněda upraženého cukru a lžíci povidel. Necháme povařit v omáčce, ze které jsme vyndali měkké maso. Podle chuti osladíme, přidáme trochu citronové šťávy a kůry. Jako příloha, knedlík.