Rybí filé s vejci 400g filé, 2 vejce, sůl, hladká mouka, olej, citronová šťáva Porce nerozmrazeného filé osolíme, pokápneme citronovou šťávou, obalíme v mouce a v rozkvedlaných osolených vejcích. Osmažíme po obou stranách v oleji, nejprve smažíme prudčeji a zvolna dosmažíme. Pokud nám zbudou vejce, zalijeme jimi filé před dosmažením. Dobrá příloha je jednoduchý bramborový salát. Rybí filé zapečené se smetanou 4 porce filé, citron. šťáva, 20g másla, 1 cibule, tymián, pepř, vývar, 1 dl kysané smetany, sůl, pažitka Porce filé osolíme pokapeme citronem, pak je srovnáme na dno máslem vymazaného pekáčku, rozložíme kolečka cibule a okořeníme. Pokapeme zbytkem šťávy, zalijeme vývarem a zapečeme. Když je filé poloměkké, zalijeme smetanou a dopečeme. Na talíři posypeme pažitkou a přidáme brambory.