Holandský 15dkg eidamu, 15 dkg goudy, 10dkg pařížského salámu, 10dkg jablek, 10dkg sladkokyselých okurek, 35dkg majolky, mletá sladlá paprika, mletý pepř, sůl, pažitka Sýry, salám, oloupaná jablka bez jádřinců a okurky nakrájíme na kostičky, dáme do misky, opaprikujeme, opepříme a osolíme, promícháme a nakonec vmícháme majonézu. Necháme v chladu odležet a posypeme nasekanou pažitkou. Hodí se na chlebíčky nebo jako náplň rajčat. S pomerančem 25dkg eidamu, 2 středně velké pomeranče, 2 jablka, 2 puky čekanky, asi 125ml bílého jogurtu, 2 lžíce citronové šťávy, 3 lžičky medu, 1 lžička plnotučné hořčice a trocha nastrouhané pomerančové kůry, špetička soli Sýr, oloupané pomeranče a jablka nakrájíme na kostičky, dáme do misky, přidáme nudličky čekanky a promícháme. Přendáme do hlubší mísy (pokud možno skleněné). V hrnečku rozmícháme jogurt s citronovou šťávou, medem a hořčicí. Ochutíme nastrouhanou pomerančovou kůrou a solí. Marinádu dáme zvlášť v omáčníku k vychlazenému salátu.