Staňte se našimi fanoušky na:

Dýňová marmeláda

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 1 vanilkový lusk
  • 1 lžička kyseliny citronové
  • 1 l vody
  • 1,5 kg dýně (žluté)
  • 1 kg želírovacího cukru

Pracovní postup:

Dýni oloupejte, vydlabejte semínka a omyjte. Nakrájejte na kostky a dejte do kastrolu. Přidejte želírovací cukr spolu s kyselinou citronovou a vanilkovým luskem. Zalijte vodou a rozvařte po dobu asi 20 minut zcela doměkka (průběžně přitom míchejte). Vanilkový lusk vyndejte, rozmixujte ponorným mixérem a ještě horkou marmeládu naplňte do vymytých a suchých sklenic. Pečlivě zavíčkujte a otočte dnem vzhůru. Není již nutné sterilovat.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

josifek |30. dubna 2014
Vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!